O PODJETJU

CENIKI

INTERNET

SVETOVNI SPLET

KONTAKTI

NETSI

TRGOVINA ON-LINE

STORITVE
 

 
  Untitled Document

Racunalniška oprema

Internet dostopi

Gostovanja in domene

Omrežja

Kabelski internet

Najem vozil

 
 
 
 
HITRE POVEZAVE
 
 
 
  Untitled Document
 
   
 
TEKOČE NOVICE
 
 
 
  Untitled Document
Metaling
d.o.o.

Omrežje Netsi


MegaSplet.net


Kabelski internet

------------------
Kvalitetna računalniška oprema
*************
Najcenejši ponudniki domen in spletnega gostovanja
*************
Ponudniki dostopa do interneta (ISP)
*************
Izredno zmogljivi spletni strežniki
*************
ČAKAMO
NA VAŠ KLIC!
*************
KONTAKT:
080-1001
03/426-85-00
------------------
 
 
STATISTIKA
 
 
 
  Untitled Document  
   
     
     
     
     
     
 
OMREŽJE
 


 

 
Omrežja in informacijska avtocesta
Sodobne komunikacije si ni mogoče predstavljati brez podatkovnih omrežji, zato v podjetju Metaling d.o.o. nudimo celovite rešitve s področja povezave računalnikov v lokalna omrežja in dostopom lokalnega omrežja do interneta.
Rešitve so primerne za manjša, srednja ali velika podjetja, samostojne podjetnike ali za oddelke znotraj večjih podjetij in so zasnovane z mislijo na zanesljivost delovanja, varnost podatkov in ekonomsko upravičenost investicije. Sem sodijo tako lokalna (LAN) ter prostrana (WAN) računalniška omrežja, kakor tudi VPN povezave ter brezžična omrežja.

Naša omrežja temeljijo na aktivni mrežni opremi priznanih proizvajalcev, kot so Cisco Systems in HP, zato lahko na ta način zagotavljamo ustrezno kakovost ter zmogljivost vseh nivojev omrežja.
23.03.2005


Lokalno omrežje
Lokalna računalniška omrežja (LAN) so osnova za komunikacijo med računalniki, strežniki in ostalo komunikacijsko opremo v podjetju, omogočajo prenos podatkovnih in multimedijskih vsebin, slike, zvoka, ipd,... Lokalna računalniška omrežja opravljajo funkcijo poslovnih omrežji in tvorijo prilagojeno infrastrukturo poslovnim aplikacijam nove generacije, njihova osnova pa je v večini primerov strežnik. Takšne poslovne aplikacije so gonilo razvoja računalniške arhitekture in s svojimi zahtevami določajo potrebne zmogljivosti lokalnega omrežja, zato pri projektiranju računalniških omrežji upoštevamo zahtevnost komunikacijskih in poslovnih aplikacij, varnostne zahteve, možnost celovitega obvladovanja sistema, zahteve po integraciji podatkov, zvoka in slike, povezovanje iz oddaljenih lokacij (poslovne enote, delo od doma) in ostale zahteve. Ker lokalno omrežje v podjetju predstavlja informacijsko hrbtenico, ki mora delovati v vsakem trenutku, je zanesljivost delovanja najpomembnejša komponenta, ki jo upoštevamo pri načrtovanju in izgradnji omrežja.
Naša lokalna računalniška omrežja temeljijo na delovnih postajah, strežnikih in tiskalnikih proizvajalca HP, ki je s svojo tradicijo in kvaliteto dokazal svojo vodilno vlogo na tem področju.

Navidezna zasebna omrežja (VPN) vzpostavljamo s pomočjo različne omreže infrastrukture, ki je odvisna od zahtev po zmogljivosti in od možnosti na posamezni lokaciji. Navidezna zasebna omrežja za komunikacijski medij uporabljajo internet in lahko povezujejo dve ali več oddaljenih lokacij med sabo v eno računalniško omrežje. Majhna podjetja lahko na tak način enostavno in hitro med sabo povežejo svoje poslovalnice, srednjim in velikim podjetjem pa lahko na ta način pomagamo zmanjšati stroške poslovanja in izboljšati poslovanje z uporabo sodobnih računalniških tehnologij.

Povezave med geografsko oddaljenimi lokacijami (WAN) vzpostavljamo preko lastnih podatkovnih vodov ali ostalih komercialno dosegljivih medijev, kjer za različne potrebe izbiramo med različnimi tipi povezav.
23.03.2005


Varnost in zanesljivost
Poleg zanesljivosti je pri načrtovanju in izvedbi omrežji izjemno pomembna tudi varnost pred zunanjimi vdori in ter virusi, hkrati pa velik pomen dajemo tudi načrtovanju varnostne politike ter preprečevanje varnostnih incidentov, ki izvirajo zunaj ali znotraj podjetja.

Na prehodu med lokalnim omrežjem in internetom je nujna uporaba požarne pregrade, ki nas ščiti pred vdori iz interneta, vendar pa to že zdaleč ni dovolj. Premalo se namreč zavedamo nevarnosti, ki na nas preži v notranjosti lokalnega omrežja v obliki varnostnih lukenj v programski opremi, virusih in trojanskih konjih (le ti naše omrežje napadejo od znotraj), ter nenazadnje tudi možnost, da naše omrežje vede ali nevede ogrozi kdo od zaposlenih v podjetju.

Strankam nudimo sisteme za zaščito pred vsemi navedenimi nevarnostmi, hkrati pa lokalna omrežja dodatno ščitimo tudi z uvedbo sistemov za preverjanje identitete uporabnikov ob prijavi v sistem in nenazadnje svetovanjem uporabnikov, kako lahko sami prispevajo k varnosti svojega lokalnega omrežja.
23.03.2005


Ožičenja
Projektiramo in izvajamo tudi pasivna ožičenja (ožičenja prostorov, montaža komunikacijskih vtičnic, postavitev komunikacijskih omar, itd...) in smo avtoriziran instalater Molex Promise Networks. Pri načrtovanju nove ali posodobitvi obstoječe infrastrukture vedno upoštevamo več pomembnih vidikov:
- specifika delovnega mesta, potrebno število priključkov na delovno mesto
- pregleden in enostaven koncept postavitve komunikacijskih vozlišč
- potrebe po različnih prenosnih medijih, struktura prostorov in stavbe, razdalje, požarna ogroženost, posebne zahteve, izbira med UTP in STP (FTP in S/FTP) kabli ter kategorijo (CAT 5e, 6 ali 7)glede na EM motnje, potreba po optičnih vlaknih ali ostalih medijih za prenos podatkov
- izbira standardnih priključkov ter skaldnost ožičenja s sprejetimi mednarodnimi standardi, ki omogoča neodvisnost od uporabljenih aktivnih naprav, univerzalnost, ter kakovost.

Vse rešitve, ki jih v podjetju Metaling d.o.o. nudimo svojim strankam, so prikrojene zahtevam posameznega naročnika, pomemben dejavnik za optimalno delovanje omrežja pa je tudi svetovanje ter načrtovanje sprememb. S takšnim pristopom lahko vnaprej predvidimo aktivnosti, ki se bodo izvajale v našem omrežju, kar predstavlja časovno in finančno najugodnejšo rešitev za podjetje.
23.03.2005


 
 
SPLETNA POŠTA
 
     
  WebMail :: Dobrodošli v Horde
Netsi.net

Dobrodošli v spletnem vmesniku za

PREGLED ELEKTRONSKE POŠTE

Uporabnik:
Geslo:
Strežnik:
 

Jezik:
 
 
     
 
POIŠČI DOMENO
 
     
 
 


.si

.com

.net

.org

.name

.info

.biz

     
 
SPLETNE NOVICE
 
 
 
  Untitled Document  
 
 
 
VIRUSI
 
 
 
  Untitled Document
 
 
 
 
 
 
 

Za ogled strani priporočamo resolucijo 1024X768 ali več in IE5+.